Konzultant za izradu planova za samozapošljavanje

Kako odabrati pravog konzultanta za izradu plana za samozapošljavanje?

Kada je riječ o potporama za samozapošljavanje, izrada kvalitetnog i uspješnog plana je ključna.

Potpore za samozapošljavanje mogu biti ključne u fazi otvaranja novog poslovanja jer pokrivaju inicijalne troškove poslovanja i uvelike olakšavaju pokretanje poslovanja, osobito za djelatnosti koje imaju velike početne investicije.

Ukoliko smatrate kako niste dovoljno vješti ili ne poznajete dovoljno sistem izrade plana te sve „cake“ koje čine plan uspješnim, onda ste u potrazi za konzultantom koji će vašu ideju učiniti itekako ostvarivom!

Izbor pravog konzultanta za izradu plana za samozapošljavanje može biti odlučujući faktor kada pričamo o dobivanju potpora za samozapošljavanje.

Izrada plana za samozapošljavanje

Prije nego što počnete s potragom za konzultantom, važno je jasno definirati što očekujete od samozapošljavanja, koja je vaša ideja o poslovanju, jeste li razmotrili koju vrstu poslovnog subjekta otvarate i koji je naprikladniji oblik za vašu vrstu djelatnosti?

Jasno definirani ciljevi omogućit će vam bolje usmjeravanje i komunikaciju s potencijalnim konzultantima.

Istraživanje i identifikacija kandidata

Sljedeći korak je istraživanje tržišta konzultanata. Možete početi pretragom online putem tražilica, traženjem preporuka od kolega ili istraživanjem društvenih mreža kao što je Facebook. Važno je identificirati konzultante koji imaju iskustvo u području izrade planova za samozapošljavanje, te koji imaju iskustva u vašoj industriji.

Evaluacija kvalifikacija i iskustva

Kada identificirate potencijalne kandidate, važno je pažljivo procijeniti njihove kvalifikacije i iskustvo.

To uključuje:

  • profesionalno iskustvo – potražite njihova poduzeća ili web stranice, doznajte više o njima
  • pitajte za reference ili ih potražite na Google ili društvenim mrežama kako biste bolje razumjeli kako su pomogli drugim klijentima
  • provjerite njihove kvalifikacije i specijalizacije, provjerite posjeduju li relevantne certifikate ili licence koje potvrđuju njihovu stručnost

Nakon što suzite popis, nazovite ih i kratko porazgovarajte s njima. Najbolji uvid ćete dobiti tijekom razgovora. Nemojte dogovarati izradu plana putem poruka.

Tijekom razgovora, važno je procijeniti ne samo njihove tehničke vještine već i njihovu sposobnost da razumiju i prilagode se vašim specifičnim potrebama. Dobar konzultant trebao bi biti sposoban jasno i efikasno komunicirati svoje ideje. Također je važno da se osjećate ugodno s njima, komunikacija i međuljudske vještine su ključne, jer će konzultant biti u bliskoj suradnji s vama.

Cijena usluge izrade plana za samozapošljavanje

Važan aspekt dogovaranja suradnje je i cijena usluge te uvjeti.

Cijena je uvijek važan faktor. Međutim, ne biste trebali dopustiti da to bude jedini faktor. Kvalitetan savjet može biti vrijedan investicije.

Osim cijene, važno je dogovoriti unaprijed i  dostupnost te očekivani vremenski okvira za izradu plana.

Također, važno je osigurati da su svi aspekti suradnje jasno definirani u ugovoru, uključujući opseg rada, povjerljivost informacija i uvjete otkaza suradnje.

Odabir pravog konzultanta za izradu plana samozapošljavanja je proces koji zahtijeva temeljito istraživanje i promišljanje. Važno je pronaći nekoga tko ne samo da ima odgovarajuće kvalifikacije i iskustvo, već i tko može razumjeti i podržati vaše jedinstvene poslovne ciljeve.

S pravim konzultantom, vaš plan samozapošljavanja bit će temelj za dugoročni uspjeh vašeg poslovnog subjekta!

____________

USLUGE AGENCIJE DEGORI PRI IZRADI PLANA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE:

  • Prva besplatna konzultacija
  • Izrada plana za samozapošljavanje po Ugovoru
  • 6 sati besplatnih konzultacija nakon dobivanja poticaja za sve naše klijente
  • Popust na usluge grafičkog dizajna i izrada web stranice za naše klijente
  • Popust na usluge knjigovodstva za naše klijente

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Scroll to Top