PO-SD obrazac 2023

Što je PO-SD obrazac i koje su obveze obrtnika?

 

PO-SD obrazac je dokument kojim Porezna uprava utvrđuje godišnju obvezu paušalnog poreza za tekuću godinu.

Ova obveza se utvrđuje prema ostvarenom prometu u protekloj godini, a taj promet se prikazuje na PO-SD obrascu.

Uz PO-SD obrazac potrebno je provjeriti, prema vrsti djelatnosti, i jeste li obveznik predavanja obrasca TZ – Turističkoj zajednici.

___________

Paušalni obrtnik obvezan je najkasnije do 15. siječnja 2024. godine podnijeti nadležnoj ispostavi Porezne uprave izvještaj PO-SD obrasca 2023. te uplatiti razliku između uplaćenog i obračunatog poreza.

_________

KAKO SE ISPUNJAVA PO-SD obrazac?

PO-SD obrazac popunjava se prema evidenciji o ostvarenim prometima za prethodnu godinu koji se popunjavaju u obrascu knjige prometa – KPR.

 

KORACI U IZRADI PO-SD OBRASCA:

Utvrditi promete po žiro računu obrta
Utvrditi razlike između prometa žiro računa i KPR
Pripremiti obrazloženje razlika prometa i dokaze

 

SLANJE DOKUMENTA

Dokument se šalje putem sustava e-porezna.

 

ZA OBVEZNIKE POTPORA HZZ

Svi korisnici potpora za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dužni su poslati popunjeni PO-SD obrazac, zajedno sa potvrdom o zaprimanju obrasca i HZZ-u.

Ukoliko je korisnik i  obveznik plaćanja članarine Turističkoj zajednici, također je potrebno poslati popunjeni obrazac i potvrdu o zaprimanju od strane Porezne uprave.

Kako biste izbjegli stres oko izrade i slanja obrasca, obratite nam se i mi ćemo se pobrinuti za papirologiju dok se vi možete brinuti o vašem poslovanju.

Znamo da je za vas važno da se vaše financijske i porezne obveze rješavaju brzo, efikasno i bez grešaka. Naša usluga izrade PO-SD obrasca je dizajnirana da vam u tome pomogne.

 

ŠTO VAM NUDIMO?

  • Stručnost i pouzdanost: imamo znanje i iskustvo u pripremi i obradi PO-SD obrazaca, što osigurava da je vaša dokumentacija uvijek točna i usklađena s najnovijim propisima.
  • Ušteda vremena i resursa: Izrada PO-SD obrasca može biti vremenski zahtjevan proces koji odvlači vaše resurse od drugih važnih poslovnih aktivnosti. Prepustite ovaj zadatak nama i oslobodite svoje vrijeme i resurse za ono što najbolje radite – vođenje vašeg poslovanja.
  • Smanjenje rizika od grešaka: Greške u PO-SD obrascu mogu dovesti do nepotrebnih komplikacija s poreznim tijelima, naša usluga minimizira ovaj rizik, pružajući vam mir uma.
  • Konkurentne cijene: Nudimo ovu uslugu po iznimno konkurentnim cijenama, omogućujući vam da ostvarite optimalnu vrijednost uz minimalne troškove.

 

Ako ste zainteresirani za saznanje više o tome kako vam možemo pomoći ili želite dogovoriti sastanak, slobodno nas kontaktirajte.

 


Imate li pitanja? Javite se!

Scroll to Top