Poticaji za samozapošljavanje 2024.

Sve što trebate znati o poticajima za samozapošljavanje u 2024.

 

U svijetu gdje se poduzetništvo sve više cijeni, poticaji za samozapošljavanje igraju ključnu ulogu u podršci pojedinaca koji se odlučuju na ovaj hrabri korak.

Dobra vijest je kako je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) na nedavnoj prezentaciji u Prelogu, objavio je kako će sve trenutno dostupne mjere aktivne politike zapošljavanja ostati na snazi i tijekom 2024. godine, bez očekivanih većih promjena. Ovo je odlična vijest za sve one koji iščekuju nove poticaje u 2024.!

Ova stabilnost u politici poticaja pruža izvrsnu priliku za sve koji razmišljaju o pokretanju vlastitog poslovanja.

 

Potpore za samozapošljavanje

Potpore ili poticaji za samozapošljavanje su dizajnirani kako bi pomogli nezaposlenim osobama u Hrvatskoj pokrenuti vlastiti posao. Cilj potpora je smanjiti nezaposlenost poticanjem poduzetničkog duha i omogućavanjem pojedincima da postanu samoodrživi. Ovi poticaji uključuju financijsku podršku, od 7.000,00 EUR do 15.000,00 EUR ovisno o odabranoj vrsti djelatnosti.

Potpora za samozapošljavanje se isplaćuje jednokratno po pozitivno ocjenjenom poslovnom planu te otvaranju poslovnog subjekta.

 

Kako se prijaviti za poticaje za samozapošljavanje?

Za prijavu na program potpora, potrebno je ispuniti određene uvjete koje postavlja HZZ. Ovi uvjeti uključuju status nezaposlene osobe i poslovni plan koji mora biti ocijenjen kao održiv i perspektivan. Detaljne informacije o procesu prijave dostupne su na web stranicama HZZ-a.

Budući da se uvjeti i detalji poticajnih mjera mogu mijenjati, važno je redovito pratiti službene izvore informacija. Također, savjetuje se konzultiranje s profesionalcima ili sudjelovanje u informativnim radionicama koje organizira HZZ (online radionice HZZ).

 

Kako biste se na vrijeme pripremili za nove potpore samozapošljavanje u 2024. godini pripremili smo potpuno besplatan webinar na kojem ćemo obraditi konkretne teme i iskustva iz 2023. godine.

Prijavite se putem linka niže do 16.12.2023

Prijavi se!

 

Što vam nudimo?

Svim svojim klijentima nudimo savjetodavne usluge te kompletnu uslugu izrade plana za samozapošljavanje što uključuje savjetovanje o najboljem odabiru vrste poslovnog subjekta za vas i djelatnosti, izradu poslovnog plana te unos u sustav e-građani.

Usluge koje nudimo nakon pozitivne ocjene su usluge marketinga i grafičkog dizajna (izrada letaka, vizitki, logotipa) kao i knjigovodstvene usluge za paušalne obrtnike. Za sve klijente odobravamo popust na usluge!

Ako razmišljate o samozapošljavanju, sada je idealno vrijeme da istražite ove mogućnosti i započnete svoje poduzetničko putovanje.


Imate li pitanja? Javite se!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Scroll to Top